Blog

Kokemuksia Whisbear-unikarhusta

Kertomuksia

Tutustuin Whisbeariin kun menin katsomaan ystäväni vastasyntynyttä vauvaa. En ollut ennen kuullut koko unikarhusta ja suhtauduin siihen aluksi hieman skeptisesti söpönä, mutta lopulta turhana pehmoleluna, joita lapsiperheen nurkkiin alkaa väistämättä kertyä.

Kun ystäväni napsautti karhun kohinan päälle ja poika silminnähden rauhoittui hetken kohinaa kuunneltuaan, kiinnostukseni heräsi.

Esikoisemme nukkui aikanaan päivällä hyvin, mutta heräili yöllä jatkuvasti. Päätin, että tuolloin vielä vatsassa majailleelle kuopuksellemme otetaan kaikki keinot käyttöön parempien öiden takaamiseksi.  Niinpä hänelle hankittiin Whisbear jo hyvissä ajoin ennen syntymää.

Whisbear-unikarhu auttaa valmistajan mukaan vauvoja nukkumaan paremmin pehmolelun sisälle piilotetun pienen pyöreän CRYsensor-laitteen avulla. Laite tuottaa valkoista kohinaa, joka muistuttaa kohdun äänimaailmaa. Turvallinen äänimaailmaa rauhoittaa vauvoja niin kohdussa kuin sen ulkopuolellakin. Kohinan tyyppi, taajuus ja sävy on miellyttävä ja turvallinen pienille korville. Kohina rauhoittaa vastasyntynyttä.

Whisbearin harvoja huonoja puolia on se, että se ei kulje automaattisesti mukana kuten esimerkiksi puhelimeen ladattavat white noise appit. Karhu oli kesällä viikon verran kateissa ja siitä oli tulla oikeasti iso kriisi (meille vanhemmille), vaikkei lapsi itse nallea vielä osannutkaan kaivata. Koska käytämme karhua paljon ja lapsi heräilee öisin myös pattereita kuluu paljon. Unikarhu on suunniteltu täysin lapsen kestäväksi kehittäväksi leluksi, mikä tietysti tarkoittaa, että patterien vaihtaminen on aikamoinen projekti. Karhu on myös melko suurikokoinen, mutta se ei ole kuitenkaan estänyt meitä ottamasta sitä mukaan Amsterdamiin, Kanarialle ja mökille. Äänimailma on kovimmallakin säädöllä siedettävä vanhemman korvaan, mutta äänen voimakkuuden säätäminen tuntuu edelleen arpapeliltä… Lue koko teksti täältä